Polenta - grundrecept

Table
  1. Polenta - Grundrecept
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Polenta - Grundrecept

Ingredienser:

  • 1 liter vatten
  • 250 g polentamjöl
  • 1 tsk salt

Tillagning:

  1. Häll vattnet i en kastrull och koka upp.
  2. Tillsätt saltet och rör om.
  3. Sänk värmen till låg och strö i polentamjölet under omrörning.
  4. Fortsätt att röra i ca 5 minuter, eller tills polentan börjar tjockna och lösa sig från kanterna av kastrullen.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och låt polentan vila i några minuter.
  6. Serva polentan varm som en sida till dina favoriträtter.

Tips:

You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Polenta kan varieras genom att tillsätta smakrika ingredienser som riven parmesanost, smör, eller färsk hackad örtkryddor för extra smak.

Chilikyckling med pak choi och sesammajonnäs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up