Fylld köttfärsgrotta

Table
  1. Recept: Fylld köttfärsgrotta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Fylld köttfärsgrotta

Ingredienser:

  • 500g köttfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 150g riven ost
  • 100g skinka, tärnad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 dl svarta oliver, skivade
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk torkad basilika

Gör så här:

  1. Steg 1: Förvärm ugnen till 200°C. Blanda köttfärs, lök, vitlök, ägg, ströbröd, mjölk, salt, peppar, paprikapulver och oregano i en stor skål tills det är väl blandat.
  2. Steg 2: Platta ut köttfärsblandningen på ett bakplåtspapper och tryck ut den till en stor rektangel.
  3. Steg 3: Strö över den rivna osten, skinkan, paprikan och oliverna på köttfärslagret.
  4. Steg 4: Rulla ihop köttfärsen från kortsidan, som en rulltårta, med hjälp av bakplåtspapperet.
  5. Steg 5: Placera köttfärsgrottan i en ugnsfast form och ringla över olivolja.
  6. Steg 6: Häll krossade tomater över köttfärsgrottan och strö över torkad basilika.
  7. Steg 7: Täck formen med aluminiumfolie och baka i ugnen i ca 45 minuter.
  8. Steg 8: Ta bort aluminiumfolien och fortsätt baka i ytterligare 15 minuter, tills köttfärsgrottan har fått en fin gyllene färg.
  9. Steg 9: Ta ut köttfärsgrottan ur ugnen och låt den vila i några minuter innan den skärs upp och serveras.
You may also be interested in:  Eclair

Tips:

Servera köttfärsgrottan med en sallad och nykokt potatis för en komplett måltid.

Nutella semifreddo
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up