Fylld köttfärsgrotta
Recept: Fylld köttfärsgrotta
Ingredienser:
- 500g köttfärs
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 tsk peppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad oregano
- 150g riven ost
- 100g skinka, tärnad
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 dl svarta oliver, skivade
- 2 msk olivolja
- 1 burk krossade tomater
- 1 tsk torkad basilika
Gör så här:
- Steg 1: Förvärm ugnen till 200°C. Blanda köttfärs, lök, vitlök, ägg, ströbröd, mjölk, salt, peppar, paprikapulver och oregano i en stor skål tills det är väl blandat.
- Steg 2: Platta ut köttfärsblandningen på ett bakplåtspapper och tryck ut den till en stor rektangel.
- Steg 3: Strö över den rivna osten, skinkan, paprikan och oliverna på köttfärslagret.
- Steg 4: Rulla ihop köttfärsen från kortsidan, som en rulltårta, med hjälp av bakplåtspapperet.
- Steg 5: Placera köttfärsgrottan i en ugnsfast form och ringla över olivolja.
- Steg 6: Häll krossade tomater över köttfärsgrottan och strö över torkad basilika.
- Steg 7: Täck formen med aluminiumfolie och baka i ugnen i ca 45 minuter.
- Steg 8: Ta bort aluminiumfolien och fortsätt baka i ytterligare 15 minuter, tills köttfärsgrottan har fått en fin gyllene färg.
- Steg 9: Ta ut köttfärsgrottan ur ugnen och låt den vila i några minuter innan den skärs upp och serveras.
Tips:
Servera köttfärsgrottan med en sallad och nykokt potatis för en komplett måltid.