Viltlax

Table
  1. Viltlax
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Viltlax

Detta recept ger dig en läcker och smakrik viltlax. Perfekt för alla som älskar en kombination av vilda smaker och frisk fisk.

Ingredienser:

  • 1 kg laxfilé
  • 1 dl viltfond
  • 1 msk honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 citron, skivad
  • Färsk timjan för dekoration

You may also be interested in:  Tacos

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
  2. Blanda viltfond, honung, dijonsenap, torkad timjan och svartpeppar i en skål.
  3. Lägg laxfilén i en ugnsform och häll över marinaden. Se till att laxen är helt täckt.
  4. Lägg citronskivorna över laxfilén och täck formen med aluminiumfolie.
  5. Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills laxen är genomstekt och lätt faller isär.
  6. Ta bort aluminiumfolien och grilla laxen i ytterligare 5 minuter för att få en krispig yta.
  7. Dekorera med färsk timjan och servera genast.
You may also be interested in:  Linsgryta med kokosmjölk

Tips: Servera viltlaxen med en fräsch sallad och potatis i valfri form för en komplett måltid.

Babka med saffran och choklad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up