Gravad lax på färsk lax

Table
  1. Gravad lax på färsk lax
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Gravad lax på färsk lax

Ingredienser:

  • 700g färsk laxfilé
  • 1 dl grovt salt
  • 1 dl strösocker
  • Dill

Gör såhär:

1. Skölj laxfilén och ta bort eventuella ben. Skär den i 2-3 cm tjocka skivor.

2. Blanda salt och socker i en skål. Strö ut hälften av blandningen i botten av en platt skål eller form.

3. Lägg laxskivorna ovanpå salt- och sockerblandningen med skinnsidan nedåt. Strö över resten av blandningen och se till att laxen täcks helt.

4. Hacka dillen och strö över laxen.

You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

5. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylskåpet. Låt laxen gravas i minst 24 timmar.

6. Ta ut laxen ur kylskåpet och skrapa bort överskottsalt och socker. Skär laxen i tunna skivor och servera som kallrökt lax.

Kycklingspett med texmex-smak
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up