Pecanpaj
Recept: Pecanpaj
Ingredienser:
- 150 g smör
- 250 g vetemjöl
- 2 msk socker
- 1 äggula
- 250 g pecannötter
- 200 g ljus sirap
- 3 ägg
- 150 g socker
- 50 g smör, smält
- 1 tsk vaniljextrakt
Gör såhär:
- Förbered degen genom att blanda smör, vetemjöl och socker i en skål.
- Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Plasta in degen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
- Under tiden kan du förbereda fyllningen genom att hacka pecannötterna grovt.
- I en separat skål, blanda ljus sirap, ägg, socker, smält smör och vaniljextrakt.
- Ställ åt sidan.
- Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en pajform.
- Fördela de hackade pecannötterna jämnt över botten av pajskalet.
- Häll över fyllningen så att den täcker nötterna.
- Grädda i ugnen på 180°C i ca 40-45 minuter eller tills pajen fått en gyllene färg.
- Låt pajen svalna innan servering.
Njut av din hemmagjorda pecanpaj!