Pecanpaj

Table
  1. Recept: Pecanpaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Pecanpaj

Ingredienser:

  • 150 g smör
  • 250 g vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 äggula
  • 250 g pecannötter
  • 200 g ljus sirap
  • 3 ägg
  • 150 g socker
  • 50 g smör, smält
  • 1 tsk vaniljextrakt

Gör såhär:

  1. Förbered degen genom att blanda smör, vetemjöl och socker i en skål.
  2. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Plasta in degen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
  4. Under tiden kan du förbereda fyllningen genom att hacka pecannötterna grovt.
  5. I en separat skål, blanda ljus sirap, ägg, socker, smält smör och vaniljextrakt.
  6. Ställ åt sidan.
  7. Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en pajform.
  8. Fördela de hackade pecannötterna jämnt över botten av pajskalet.
  9. Häll över fyllningen så att den täcker nötterna.
  10. Grädda i ugnen på 180°C i ca 40-45 minuter eller tills pajen fått en gyllene färg.
  11. Låt pajen svalna innan servering.
You may also be interested in:  Saffranskladdkaka

Njut av din hemmagjorda pecanpaj!

Mamma Kerstins köttbullar med löksoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up