Vegansk kladdkaka

Table
  1. Vegansk kladdkaka recept
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Vegansk kladdkaka recept

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad (vegansk)
  • 150 g veganskt margarin
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 2 dl växtbaserad mjölk (exempelvis havre- eller mandelmjölk)
You may also be interested in:  Kall potatissallad med crème fraiche

Gör så här:

  1. Smält chokladen tillsammans med margarinet i en kastrull på låg värme.
  2. Rör i socker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
  3. Tillsätt växtbaserad mjölk och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en kladdkakeform (cirka 24 cm i diameter) som är täckt med bakplåtspapper.
  5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i cirka 15-20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
  6. Låt kladdkakan svalna helt innan servering.
Chiligryta på pulled pork med bönor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up