Mandelkorg med glass och varma hjortron

Table
  1. Mandelkorg med glass och varma hjortron
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Mandelkorg med glass och varma hjortron

Ingredienser:

  • 150 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g hjortron
  • 1 msk socker

You may also be interested in:  Hembakt pizza på italienskt vis

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och blanda med smält smör.
  2. Fördela mandelmassan jämnt i små bakformar och tryck ut den längs botten och kanterna.
  3. Grädda mandelkorgarna i ugnen i ca 10-12 minuter, eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna helt.
  4. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker till en styv konsistens.
  5. Skölj och rensa hjortronen. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret och låt koka upp.
  6. Låt hjortronen puttra i ca 5 minuter tills sockret har löst sig och hjortronen har mjuknat något. Ta av från värmen.
  7. Fyll mandelkorgarna med den vispade grädden och toppa med de varma hjortronen.
You may also be interested in:  Glutenfri västerbottenpaj

Servera direkt och njut av denna ljuvliga kombination av krispiga mandelkorgar, len vaniljgrädde och söta hjortron.

Vattenmelonsallad med fetaost och mynta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up