Glutenfri västerbottenpaj

Table
  1. Glutenfri Västerbottenpaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Glutenfri Västerbottenpaj

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 200 g mandelmjöl
  • 200 g potatis
  • 100 g riven Västerbottenost
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Skala och riv potatisen grovt.
  3. Blanda mandelmjöl och potatis med smält smör.
  4. Tryck ut smeten i en pajform och ställ den i kylen i ca 30 minuter.
  5. Grädda pajskalet i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter, eller tills det blir gyllenbrunt.
  6. Rör ihop ägg, mjölk, grädde, salt och svartpeppar i en skål.
  7. Häll äggsmeten över pajskalet.
  8. Strö över riven Västerbottenost.
  9. Grädda pajen i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter, eller tills den har stannat och fått fin färg.
  10. Låt pajen svalna något innan den serveras.
You may also be interested in:  Hummus

Tips: Servera din glutenfria Västerbottenpaj tillsammans med en fräsch grönsallad.

Maränger (grundrecept)
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up