Chokladrutor med glasyr och kokos
Chokladrutor med glasyr och kokos
Ingredienser:
- 200g mörk choklad
- 150g smör
- 200g strösocker
- 3 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 150g vetemjöl
- 50g kokosflingor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C och klä en rektangulär form (ca 20x30 cm) med bakplåtspapper.
- Smält chokladen och smöret tillsammans i en kastrull över låg värme. Rör om tills det blir en jämn smet.
- Vispa socker, ägg och vaniljsocker i en separat bunke tills det blir fluffigt och luftigt.
- Tillsätt choklad- och smörsmeten i äggsmeten och rör om försiktigt tills allting är väl blandat.
- Sikta i vetemjölet och rör om försiktigt tills det precis har blandats in.
- Häll smeten i den förberedda formen och fördela jämnt.
- Strö kokosflingor över smeten och tryck lätt ner dem med handen så att de fäster.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter eller tills chokladrutorna har fått en fast yta, men är fortfarande lite kladdiga inuti.
- Ta ut formen från ugnen och låt svalna helt innan du skär rutorna i önskad storlek.
Glasyr:
Smält 50g mörk choklad i vattenbad och ringla över de svala chokladrutorna. Låt glasyren stelna innan servering.
Servera de läckra chokladrutorna med en kopp kaffe eller te!
Lämna ett svar