Chokladrutor med glasyr och kokos

Table
  1. Chokladrutor med glasyr och kokos
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Glasyr:

Chokladrutor med glasyr och kokos

Ingredienser:

  • 200g mörk choklad
  • 150g smör
  • 200g strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150g vetemjöl
  • 50g kokosflingor
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C och klä en rektangulär form (ca 20x30 cm) med bakplåtspapper.
  2. Smält chokladen och smöret tillsammans i en kastrull över låg värme. Rör om tills det blir en jämn smet.
  3. Vispa socker, ägg och vaniljsocker i en separat bunke tills det blir fluffigt och luftigt.
  4. Tillsätt choklad- och smörsmeten i äggsmeten och rör om försiktigt tills allting är väl blandat.
  5. Sikta i vetemjölet och rör om försiktigt tills det precis har blandats in.
  6. Häll smeten i den förberedda formen och fördela jämnt.
  7. Strö kokosflingor över smeten och tryck lätt ner dem med handen så att de fäster.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter eller tills chokladrutorna har fått en fast yta, men är fortfarande lite kladdiga inuti.
  9. Ta ut formen från ugnen och låt svalna helt innan du skär rutorna i önskad storlek.

Glasyr:

You may also be interested in:  Koka ägg

Smält 50g mörk choklad i vattenbad och ringla över de svala chokladrutorna. Låt glasyren stelna innan servering.

Servera de läckra chokladrutorna med en kopp kaffe eller te!

Bruna bönor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.