Balsamicosås

Table
  1. Recept: Balsamicosås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Balsamicosås

Ingredienser:

  • 2 dl balsamvinäger
  • 1 dl socker
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • En nypa salt och peppar

Gör så här:

  1. Häll balsamvinäger och socker i en kastrull. Koka upp på medelvärme, rör om tills sockret löser sig helt.
  2. Tillsätt dijonsenap, finhackad vitlök, salt och peppar. Rör om och låt puttra i ca 5 minuter tills såsen tjocknar något.
  3. Ta balsamicosåsen från värmen och låt svalna i rumstemperatur. Såsen kommer fortsätta tjockna när den svalnar.
  4. När såsen har svalnat helt är den klar att servera. Förvara eventuell rester i en lufttät burk i kylskåp.
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Tips: Balsamicosåsen passar utmärkt som dressing till sallader, som glaze på grillade grönsaker eller kött, eller som dipp till bröd.

Hårt tunnbröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up