Balsamicosås
Recept: Balsamicosås
Ingredienser:
- 2 dl balsamvinäger
- 1 dl socker
- 1 tsk dijonsenap
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- En nypa salt och peppar
Gör så här:
- Häll balsamvinäger och socker i en kastrull. Koka upp på medelvärme, rör om tills sockret löser sig helt.
- Tillsätt dijonsenap, finhackad vitlök, salt och peppar. Rör om och låt puttra i ca 5 minuter tills såsen tjocknar något.
- Ta balsamicosåsen från värmen och låt svalna i rumstemperatur. Såsen kommer fortsätta tjockna när den svalnar.
- När såsen har svalnat helt är den klar att servera. Förvara eventuell rester i en lufttät burk i kylskåp.
Tips: Balsamicosåsen passar utmärkt som dressing till sallader, som glaze på grillade grönsaker eller kött, eller som dipp till bröd.