Halloweenkladdkaka
Halloweenkladdkaka
Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 2 ägg
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 100 g mörk choklad (hackad)
- 100 g mjölkchoklad (hackad)
Gör så här:
- Smält smör i en kastrull och låt svalna något.
- I en stor skål, blanda socker, vaniljsocker och kakao.
- Tillsätt äggen och rör om väl.
- Blanda i smör och blanda till en jämn smet.
- Tillsätt vetemjöl, salt och bakpulver och blanda försiktigt till en slät smet.
- Vänd ner den hackade chokladen i smeten.
- Häll smeten i en smord bakform.
- Baka i ugnen på 175°C i cirka 15-20 minuter.
- Låt svalna och skär sedan i bitar.
- Dekorera med spindelnät eller andra halloween-inspirerade motiv.
