One pot pasta

Table
  1. Recept: One Pot Pasta
    1. Ingredienser:
    2. Instruktioner:
    3. Servering:

Recept: One Pot Pasta

Ingredienser:

  • 4 portioner: 300 g pasta, 500 g körsbärstomater, 1 lök, 3 vitlöksklyftor, 1 tsk salt, 1 tsk svartpeppar, 1 tsk torkad basilika, 1 tsk torkad oregano, 1 grönsaksbuljongtärning, 4 1/2 dl vatten, 2 msk olivolja
  • Till servering: Färsk basilika, riven parmesanost

Instruktioner:

  1. Steg 1: Hacka löken och vitlöksklyftorna. Dela körsbärstomaterna i hälften.
  2. Steg 2: Värm olivoljan i en stor kastrull eller gryta på medelhög värme. Tillsätt löken och vitlöken och stek i 2-3 minuter tills de blir mjuka och genomskinliga.
  3. Steg 3: Tillsätt de halverade körsbärstomaterna, salt, svartpeppar, basilika och oregano. Rör om och stek i ytterligare 2 minuter.
  4. Steg 4: Tillsätt pastan, vatten och grönsaksbuljongtärningen. Rör om och se till att pastan är täckt av vätskan.
  5. Steg 5: Låt pastan koka upp och sänk sedan värmen till medel-låg. Låt det sjuda i cirka 10-12 minuter, eller tills pastan är al dente och vattnet har kokat in.
  6. Steg 6: Ta bort kastrullen från värmen och låt pastan vila i några minuter innan du serverar.
You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Servering:

Toppa med färsk basilika och riven parmesanost innan servering.

Skink- och broccolipaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.