Ängamatssoppa med tunnbröd

Table
  1. Recept: Ängamatssoppa med tunnbröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Ängamatssoppa med tunnbröd

Ingredienser:

  • 500 g ängamat (ex. nässlor, maskrosblad, kirskål)
  • 1 st lök, hackad
  • 2 st morötter, tärnade
  • 2 st potatisar, tärnade
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Gör så här:

  1. Steg 1: Plocka ängamaten och rensa den noggrant.
  2. Steg 2: I en stor kastrull, stek löken i lite olja tills den blir mjuk och genomskinlig.
  3. Steg 3: Tillsätt morötter och potatisar och stek i 2-3 minuter.
  4. Steg 4: Häll i grönsaksbuljong och låt soppan koka i cirka 20 minuter, tills grönsakerna är mjuka.
  5. Steg 5: Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
  6. Steg 6: Tillsätt grädden och koka upp soppan igen.
  7. Steg 7: Smaka av med salt och peppar enligt önskad smak.
  8. Steg 8: Servera soppan varm tillsammans med knaprigt tunnbröd.
Giouvetsi – risonigratäng med grytbitar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up