Ängamatssoppa med tunnbröd
Recept: Ängamatssoppa med tunnbröd
Ingredienser:
- 500 g ängamat (ex. nässlor, maskrosblad, kirskål)
- 1 st lök, hackad
- 2 st morötter, tärnade
- 2 st potatisar, tärnade
- 1 l grönsaksbuljong
- 1 dl grädde
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Steg 1: Plocka ängamaten och rensa den noggrant.
- Steg 2: I en stor kastrull, stek löken i lite olja tills den blir mjuk och genomskinlig.
- Steg 3: Tillsätt morötter och potatisar och stek i 2-3 minuter.
- Steg 4: Häll i grönsaksbuljong och låt soppan koka i cirka 20 minuter, tills grönsakerna är mjuka.
- Steg 5: Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
- Steg 6: Tillsätt grädden och koka upp soppan igen.
- Steg 7: Smaka av med salt och peppar enligt önskad smak.
- Steg 8: Servera soppan varm tillsammans med knaprigt tunnbröd.