Fiskgratäng

Table
  1. Recept: Fiskgratäng
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Fiskgratäng

Ingredienser:

400g vit fiskfilé (t.ex. lax eller torsk)
2dl skalade räkor
1 st purjolök
2 st morötter
2 dl färsk spenat
2 dl riven ost
2 dl vispgrädde
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 tsk fiskbuljong
Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skölj och skär purjolöken och morötterna i tunna skivor.
  2. Smält smöret i en stor stekpanna och stek purjolök, morötter och spenat i ca 5 minuter tills de är mjuka.
  3. Strö över vetemjöl och fiskbuljong och rör om väl.
  4. Tillsätt vispgrädde och låt såsen koka upp under omrörning tills den tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär fisken i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form. Lägg även i räkorna.
  6. Häll såsen över fisken och räkorna och strö över den rivna osten.
  7. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter tills fisken är genomstekt och osten har fått fin färg.
You may also be interested in:  Pak choi med soja och sesam

Servtips: Servera fisken gratängen tillsammans med kokt potatis eller klyftpotatis och en fräsch sallad.

Dan dan nudlar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up