Kokt torsk i dillsås
Kokt torsk i dillsås
Ingredienser:
- 500 g torskfilé
- 1 liter vatten
- 1 tärning fiskbuljong
- 1 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 1 knippe dill
- 1 citron
- Smör
- Salt och peppar
Tillagning:
- Koka upp vattnet tillsammans med fiskbuljongtärningen i en stor kastrull.
- Lägg i torsken och låt den sjuda i buljongen i ca 10 minuter, eller tills fisken är genomkokt.
- Under tiden fisken kokar, smält en klick smör i en separat kastrull.
- Tillsätt grädde och mjölk i den smälta smöret och rör om.
- Finhacka dillen och tillsätt den i såsen, samt pressa saften från citronen.
- Salt och peppra såsen efter smak.
- Ta upp torsken ur buljongen och servera den med dillsåsen.
Prova detta enkla recept på kokt torsk i dillsås för en läcker och smakfull måltid!