Kokt torsk i dillsås

Table
  1. Kokt torsk i dillsås
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Kokt torsk i dillsås

Ingredienser:

  • 500 g torskfilé
  • 1 liter vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 knippe dill
  • 1 citron
  • Smör
  • Salt och peppar
You may also be interested in:  Brunsås

Tillagning:

  1. Koka upp vattnet tillsammans med fiskbuljongtärningen i en stor kastrull.
  2. Lägg i torsken och låt den sjuda i buljongen i ca 10 minuter, eller tills fisken är genomkokt.
  3. Under tiden fisken kokar, smält en klick smör i en separat kastrull.
  4. Tillsätt grädde och mjölk i den smälta smöret och rör om.
  5. Finhacka dillen och tillsätt den i såsen, samt pressa saften från citronen.
  6. Salt och peppra såsen efter smak.
  7. Ta upp torsken ur buljongen och servera den med dillsåsen.

Prova detta enkla recept på kokt torsk i dillsås för en läcker och smakfull måltid!

Svart hamburgerbröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up