Potatis- och purjolökspaj

Table
  1. Potatis- och purjolökspaj
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Serveringstips:

Potatis- och purjolökspaj

Ingredienser:

  • 500 g potatis
  • 2 stora purjolökar
  • 150 g riven ost
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Smör eller olja för stekning
You may also be interested in:  Grekisk pytt med tzatziki

Tillagning:

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
  2. Skölj och skiva purjolöken.
  3. Värm upp en stekpanna med smör eller olja och stek potatisen tills den är gyllenbrun och mjuk. Lägg åt sidan.
  4. Stek purjolöken tills den är mjuk och genomskinlig. Lägg åt sidan.
  5. I en stor skål, vispa äggen tillsammans med mjölk, grädde, salt och svartpeppar.
  6. Tillsätt den rivna osten och rör om.
  7. Lägg de stekta potatisskivorna och purjolöken i pajdegen.
  8. Häll ägg- och ostblandningen över potatisen och löken.
  9. Grädda i ugnen på 180 grader i cirka 30-35 minuter, eller tills pajen fått en gyllenbrun färg och är fast i mitten.
  10. Ta ut pajen från ugnen och låt den svalna något innan servering.

Serveringstips:

You may also be interested in:  Majonnäs

Servera potatis- och purjolökspajen varm, tillsammans med en fräsch sallad och kanske en klick gräddfil eller crème fraîche på toppen. Pajen passar utmärkt som huvudrätt eller som en del av en buffé.

Snabba kycklinggrytan
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up