Tårtfyllning med choklad

Table
  1. Tårtfyllning med choklad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Tårtfyllning med choklad

Ingredienser:

  • 200g mörk choklad
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 dl vispgrädde
You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Gör så här:

  1. Hacka den mörka chokladen fint.
  2. I en kastrull, värm kondenserad mjölk tills den börjar bubbla vid kanterna.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen. Rör tills all choklad har smält och blandningen är jämn.
  4. Tillsätt vaniljextraktet och låt fyllningen svalna helt i rumstemperatur.
  5. I en separat skål, vispa grädden till mjuka toppar.
  6. Försiktigt vänd grädden i den svalnade chokladfyllningen tills allt är väl blandat.
  7. Ställ tårtfyllningen i kylen i minst en timme innan användning.
  8. Använd som fyllning mellan tårtbottnar eller som topping på cupcakes.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Tips: För att göra tårtfyllningen ännu godare kan du tillsätta lite krossade nötter eller hackade bär.

Lax i ugn med teriyaki
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up