Baconpasta
Recept på Baconpasta
Ingredienser:
- 200 g pasta
- 150 g bacon
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 dl grädde
- 1 dl riven parmesanost
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och ställ åt sidan.
- Stek baconet i en stekpanna tills det blir knaprigt. Ta ut baconet ur pannan och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka baconet grovt.
- I samma stekpanna, använd lite av baconfettet eller olivolja, stek löken och vitlöken i några minuter tills de blir mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt grädden och låt det koka upp. Sänk värmen och rör i parmesanosten tills den smälter och såsen blir krämig.
- Häll den färdigkokta pastan i såsen och blanda väl. Tillsätt det hackade baconet och rör om igen.
- Smaka av med salt och peppar efter egen preferens.
- Serv