Räkor Indienne

Table
  1. Recept: Räkor Indienne
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Räkor Indienne

Ingredienser:

  • 500 g räkor
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk currypulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt

You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Gör så här:

  1. Skala räkorna och ta bort tarmen.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken och vitlöken tills de blir mjuka.
  3. Tillsätt currypulver, gurkmeja och paprikapulver. Fräs i ca 1 minut.
  4. Slå på kokosmjölken och låt koka upp.
  5. Lägg i räkorna och låt dem simma i såsen i ca 5 minuter, tills de blir rosa och genomstekta.
  6. Rör i den hackade koriandern och smaka av med salt.
  7. Servera räkor Indienne med kokt ris eller naanbröd.
You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Smaklig måltid!

Dillstuvad potatis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.