Räkor Indienne
Recept: Räkor Indienne
Ingredienser:
- 500 g räkor
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk currypulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 burk kokosmjölk
- 1 dl hackad koriander
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Skala räkorna och ta bort tarmen.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken och vitlöken tills de blir mjuka.
- Tillsätt currypulver, gurkmeja och paprikapulver. Fräs i ca 1 minut.
- Slå på kokosmjölken och låt koka upp.
- Lägg i räkorna och låt dem simma i såsen i ca 5 minuter, tills de blir rosa och genomstekta.
- Rör i den hackade koriandern och smaka av med salt.
- Servera räkor Indienne med kokt ris eller naanbröd.
Smaklig måltid!
Lämna ett svar