Béchamelsås

Table
  1. Recept på Béchamelsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Béchamelsås

Ingredienser:

  • 50 g smör
  • 50 g vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 nypa muskotnöt
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  2. Tillsätt vetemjölet och rör om kontinuerligt i ca 2 minuter för att få en gyllene färg.
  3. Häll i mjölken och vispa blandningen för att undvika klumpar.
  4. Tillsätt salt, vitpeppar och muskotnöt och fortsätt vispa tills såsen har tjocknat.
  5. Smaka av och justera kryddningen vid behov.
  6. Béchamelsåsen är nu klar att användas i din favoriträtt!

Kasslergratäng med ris
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up