Gratinerade grönskalsmusslor

Table
  1. Gratinerade grönskalsmusslor recept
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Gratinerade grönskalsmusslor recept

Ingredienser:

  • 16 grönskalsmusslor
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Rengör musslorna noggrant och ta bort eventuella skägg.
  2. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt vitlök. Fräs vitlöken i smöret tills den blir gyllene.
  3. Lägg i musslorna och stek dem i vitlökssmöret i 2-3 minuter tills de öppnar sig.
  4. Ta bort musslorna från stekpannan och lägg dem i en gratängform.
  5. Blanda riven ost, persilja och ströbröd i en skål. Krydda med salt och peppar.
  6. Strö ostblandningen över musslorna i gratängformen.
  7. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter, tills osten har fått en gyllene färg.
  8. Servera de gratinerade grönskalsmusslorna varma.
You may also be interested in:  Löjromstoast

Tips: Servera med en fräsch sallad och nybakat bröd för en komplett måltid.

Béchamelsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up