Ugnsbakad potatis med rosmarin och vitlök

Table
  1. Recept: Ugnsbakad potatis med rosmarin och vitlök
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Ugnsbakad potatis med rosmarin och vitlök

Ingredienser:

  • 1,5 kg potatis
  • 3 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tvätta och skrubba potatisarna noggrant. Skär dem i mindre bitar om de är stora.
  3. I en stor skål, blanda ihop olivolja, vitlök, rosmarin, salt och peppar.
  4. Lägg potatisen i skålen med olivoljeblandningen och blanda väl så att alla potatisbitar är täckta.
  5. Fördela potatisen jämnt på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
  6. Baka i ugnen i cirka 40-45 minuter, eller tills potatisen är gyllenbrun och krispig.
  7. Ta ut plåten från ugnen och låt potatisen svalna något innan servering.

You may also be interested in:  Saftig sockerkaka

Tips:

  • Servera de ugnsbakade potatisarna som tillbehör till kött, fisk eller som en del av en härlig sallad.
  • För extra smak kan du toppa potatisen med riven parmesanost eller chiliflakes innan du bakar dem i ugnen.
Vegansk prinsesstårta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up