Rispappersrullar med cashewdipp
Rispappersrullar med cashewdipp
Ingredienser:
- 12 st rispapper
- 200 g glasnudlar
- 1 röd paprika
- 1 morot
- 1/2 gurka
- 2 msk färsk koriander
- 1 dl cashewnötter
- 2 dl vatten
- 3 msk sojasås
- 1 msk risvinäger
- 1 msk limejuice
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk sirap
- 1/2 tsk sesamolja
Utförande:
- Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär paprika, morot och gurka i tunna strimlor.
- Hacka koriander och cashewnötter.
- Förbered en stor skål med varmt vatten.
- Doppa ett rispapper i vattnet tills det blir mjukt och följsamt.
- Lägg rispappret på en ren yta och fyll det med glasnudlar, grönsaker, koriander och cashewnötter.
- Rulla ihop rispappret tätt och repetera processen för resten av rispappren.
- För cashewdippen: mixa cashewnötter, vatten, sojasås, risvinäger, limejuice, vitlök, sirap och sesamolja i en mixer tills du får en slät konsistens.
- Servera rispappersrullarna med cashewdippen.
Notera: Du kan anpassa fyllningen efter dina egna smaker och preferenser. Du kan också prova att dippa rullarna i andra såser som jordnötssås eller sweet chili-sås.
Lämna ett svar