Stekt ostronskivling med vitlök och persilja

Table
  1. Stekt ostronskivling med vitlök och persilja
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Stekt ostronskivling med vitlök och persilja

Ingredienser:

  • Ostronskivling (250g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • En knippe färsk persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Rengör ostronskivlingen genom att skära bort eventuell smuts och torka av dem med en papperhandduk.
  2. Hacka vitlöksklyftorna fint och hacka persiljan grovt.
  3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör på medelhög värme.
  4. Tillsätt vitlök och stek i cirka 1 minut tills den blir gyllene och doften sprider sig.
  5. Tillsätt ostronskivlingen till pannan och stek i ytterligare 5-7 minuter, tills de blir gyllenbruna och lite knapriga.
  6. Tillsätt den hackade persiljan och rör om i pannan så att allt blandas väl. Stek i ytterligare 1 minut.
  7. Ta av pannan från värmen och salta och peppra efter smak.
  8. Servera omedelbart som tilltugg eller som en del av en huvudrätt. Njut!

Tigerkaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up