Grillad majs med ost och majonnäs ”Elotes”
Grillad majs med ost och majonnäs "Elotes"
Ingredienser:
- 4 stora majskolvar, skalade
- 4 msk smör, smält
- 1 kopp smulad ost (till exempel cotija eller fetaost)
- 1/2 kopp majonnäs
- 1 tsk chilipulver
- 1 lime, skuren i klyftor
- Färsk koriander, hackad
- Salt efter smak
Tillagning:
- Grilla majskolvarna på mediumvärme tills de är mjuka och får en fin grillad yta, ca 10-15 minuter.
- Pensla de grillade majskolvarna med smält smör.
- Blanda den smulade osten och majonnäsen tillsammans i en skål.
- Smeta majonnäs-ostblandningen på de grillade majskolvarna.
- Strö chilipulver över majsen och pressa lite limesaft över.
- Dekorera med färsk hackad koriander och salta efter smak.
- Servera genast med extra limeklyftor vid sidan.
Grillad majs med ost och majonnäs "Elotes" är en underbar sommarrätt som är enkel att tillaga. Resultatet blir smakrika, saftiga majskolvar med en härlig kombination av sälta, hetta och fräschör. Perfekt som tillbehör eller som en läcker vegetarisk huvudrätt!