Grillad majs med ost och majonnäs ”Elotes”

Table
  1. Grillad majs med ost och majonnäs "Elotes"
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Grillad majs med ost och majonnäs "Elotes"

Ingredienser:

  • 4 stora majskolvar, skalade
  • 4 msk smör, smält
  • 1 kopp smulad ost (till exempel cotija eller fetaost)
  • 1/2 kopp majonnäs
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 lime, skuren i klyftor
  • Färsk koriander, hackad
  • Salt efter smak

You may also be interested in:  Palak paneer med tomat och halloumi

Tillagning:

  1. Grilla majskolvarna på mediumvärme tills de är mjuka och får en fin grillad yta, ca 10-15 minuter.
  2. Pensla de grillade majskolvarna med smält smör.
  3. Blanda den smulade osten och majonnäsen tillsammans i en skål.
  4. Smeta majonnäs-ostblandningen på de grillade majskolvarna.
  5. Strö chilipulver över majsen och pressa lite limesaft över.
  6. Dekorera med färsk hackad koriander och salta efter smak.
  7. Servera genast med extra limeklyftor vid sidan.
You may also be interested in:  Långkokt chili på högrev med choklad

Grillad majs med ost och majonnäs "Elotes" är en underbar sommarrätt som är enkel att tillaga. Resultatet blir smakrika, saftiga majskolvar med en härlig kombination av sälta, hetta och fräschör. Perfekt som tillbehör eller som en läcker vegetarisk huvudrätt!

Sommarsangria
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up