Hemmagjord falafel

Table
  1. Recept: Hemmagjord falafel
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Hemmagjord falafel

Ingredienser:

  • 500 g kikärtor (från burk eller torkade)
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • Nymalen svartpeppar efter smak
  • Olja för stekning

Gör såhär:

  1. Om du använder torkade kikärtor, blötlägg dem över natten. Koka dem sedan i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt dem svalna.
  2. Mixa kikärtorna i en matberedare tillsammans med lök, vitlök och persilja tills det blir en grov smet. Ta inte för länge, det ska inte bli helt slätt.
  3. Tillsätt spiskummin, koriander, bakpulver, salt och svartpeppar. Blanda väl.
  4. Forma små bollar eller platta burgare av smeten.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek falafeln tills de är gyllenbruna och genomstekta. Vänd dem några gånger för jämn stekning.
  6. Servera falafeln varma som de är eller tillsammans med pitabröd, tahini-sås och grönsaker.

Tips:

You may also be interested in:  Kycklingburgare med syrad lök och avokado

Du kan också lägga till hackade chili eller röd paprika för extra smak.

Päronmarmelad med ingefära
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up