Pithivier – Smördegspaj med bacon och purjolök

Table
  1. Pithivier – Smördegspaj med bacon och purjolök
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Pithivier – Smördegspaj med bacon och purjolök

Ingredienser:

  • 300 g smördeg
  • 200 g bacon
  • 2 stora purjolökar
  • 1 ägg (för pensling)
  • 1 tsk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör såhär:

  1. Skär bacon i små bitar och stek det knaprigt i en stekpanna med olivolja.
  2. Skiva purjolök och tillsätt till stekpannan med baconet. Stek tills purjolöken är mjuk och gyllene.
  3. Kavla ut smördegen till två cirklar av liknade storlek.
  4. Lägg fyllningen (bacon och purjolök) på ena smördegs-cirkeln, och täck med den andra smördegs-cirkeln.
  5. Tryck kanterna ihop och skär små snitt på ovansidan av pithivieren.
  6. Pensla pithivieren med uppvispat ägg.
  7. Grädda i ugnen på 200°C i cirka 20-25 minuter, eller tills pajen är gyllenbrun och genomgräddad.
  8. Ta ut ur ugnen och låt svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Ramen med nudlar och fläsk

Servera den läckra Pithivier-pajen som en huvudrätt eller som en del av en buffé. Den passar utmärkt tillsammans med en sallad på sidan.

Kycklingburgare med gurksallad och mangogurt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up