Pithivier – Smördegspaj med bacon och purjolök
Pithivier – Smördegspaj med bacon och purjolök
Ingredienser:
- 300 g smördeg
- 200 g bacon
- 2 stora purjolökar
- 1 ägg (för pensling)
- 1 tsk olivolja
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- Skär bacon i små bitar och stek det knaprigt i en stekpanna med olivolja.
- Skiva purjolök och tillsätt till stekpannan med baconet. Stek tills purjolöken är mjuk och gyllene.
- Kavla ut smördegen till två cirklar av liknade storlek.
- Lägg fyllningen (bacon och purjolök) på ena smördegs-cirkeln, och täck med den andra smördegs-cirkeln.
- Tryck kanterna ihop och skär små snitt på ovansidan av pithivieren.
- Pensla pithivieren med uppvispat ägg.
- Grädda i ugnen på 200°C i cirka 20-25 minuter, eller tills pajen är gyllenbrun och genomgräddad.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna något innan servering.
Servera den läckra Pithivier-pajen som en huvudrätt eller som en del av en buffé. Den passar utmärkt tillsammans med en sallad på sidan.