Cannelloni med köttfärs och pesto

Table
  1. Cannelloni med köttfärs och pesto
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Cannelloni med köttfärs och pesto

Ingredienser:

  • 250 g cannellonirör
  • 400 g köttfärs
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 200 g ricottaost
  • 100 g färsk spenat, hackad
  • 150 g pesto
  • 500 ml tomatsås
  • 100 g riven mozzarellaost
  • Salt och svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Enkel baklava

Gör så här:

  1. Stek lök och vitlök i olivolja tills de blir mjuka.
  2. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Rör i ricottaost, hackad spenat och pesto. Blanda väl.
  4. Smörj en ugnsfast form med olivolja.
  5. Fyll varje cannellonirör med köttfärsblandningen och lägg dem i formen.
  6. Häll tomatsåsen över cannellonin och strö över den rivna mozzarellaosten.
  7. Täck formen med aluminiumfolie och baka i ugnen på 180°C i ca 30 minuter.
  8. Ta av folien och baka i ytterligare 10 minuter tills osten har fått fin färg.
  9. Ta ut formen ur ugnen och låt den vila i några minuter innan servering.
You may also be interested in:  Spaghetti bolognese

Tips: Servera cannellonin med en fräsch sallad och lite färsk basilika på toppen.

Julglass i tre smaker
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up