Morotsmuffins med philadelphia-glasyr

Table
  1. Morotsmuffins med philadelphia-glasyr
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Philadelphia-glasyr:

Morotsmuffins med philadelphia-glasyr

Ingredienser:

  • 2 dl riven morot
  • 2 ägg
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • en nypa salt

Gör så här:

  1. Starta ugnen och förvärm den till 175°C. Förbered muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. I en stor skål, vispa ägg och strösocker tills det blir ljust och fluffigt.
  3. Tillsätt rapsolja och fortsätt vispa tills det är väl blandat.
  4. Sikta i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i skålen och rör om tills allt är väl blandat.
  5. Vik in den rivna moroten och blanda försiktigt tills allt är jämnt fördelat.
  6. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna, fyll dem till cirka 2/3 av deras kapacitet.
  7. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills de är gyllenbruna och när en tandpetare kommer ut ren.
  8. Ta ut muffinsen ur ugnen och låt dem svalna helt på ett galler.

Philadelphia-glasyr:

Mixa 100g philadelphiaost, 50g florsocker och några droppar vaniljextrakt till en slät glasyr. Bred försiktigt glasyren på de helt kylda muffinsen.

You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Servera och njut av dessa läckra morotsmuffins med philadelphia-glasyr!

Kryddig köttfärsgryta med yoghurt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up