Saltimbocca
Magnifikt Saltimbocca-recept
Ingredienser:
- 12 tunna skivor kalvfilé
- 12 skivor lufttorkad skinka (t.ex. prosciutto)
- 12 färska salviablad
- Olivolja
- 2 msk smör
- 1 dl vitvin
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Lägg en skiva prosciutto på varje kalvfilé.
- Lägg en salviablad på prosciutton.
- Rulla ihop och fäst med en tandpetare.
- Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna.
- Bryn saltimbocca-rullarna på medelhög värme tills de är gyllenbruna, ca 2 minuter per sida.
- Salta och peppra.
- Tillsätt vitvin och låt det koka upp.
- Låt det hela sjuda i ca 5 minuter så att alkoholen försvinner och såsen blir härligt reducerad.
- Ta bort tandpetarna innan servering.
Servera Saltimbocca med en sallad eller rostade grönsaker samt ett glas gott italienskt rött vin. Buon appetito!