Saltimbocca

Table
  1. Magnifikt Saltimbocca-recept
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Magnifikt Saltimbocca-recept

Ingredienser:

  • 12 tunna skivor kalvfilé
  • 12 skivor lufttorkad skinka (t.ex. prosciutto)
  • 12 färska salviablad
  • Olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 dl vitvin
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Lägg en skiva prosciutto på varje kalvfilé.
  2. Lägg en salviablad på prosciutton.
  3. Rulla ihop och fäst med en tandpetare.
  4. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna.
  5. Bryn saltimbocca-rullarna på medelhög värme tills de är gyllenbruna, ca 2 minuter per sida.
  6. Salta och peppra.
  7. Tillsätt vitvin och låt det koka upp.
  8. Låt det hela sjuda i ca 5 minuter så att alkoholen försvinner och såsen blir härligt reducerad.
  9. Ta bort tandpetarna innan servering.
You may also be interested in:  Scones

Servera Saltimbocca med en sallad eller rostade grönsaker samt ett glas gott italienskt rött vin. Buon appetito!

Fylld gratinerad aubergine
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up