Världens bästa tårtbotten

Table
  1. Världens bästa tårtbotten
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Världens bästa tårtbotten

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C.
  2. I en stor skål, vispa smöret och sockret tills det blir ljust och fluffigt.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt mellan varje tillsättning.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål.
  5. Tillsätt mjölblandningen i smeten lite i taget och blanda väl.
  6. Tillsätt mjölken och rör om tills smeten är jämn.
  7. Fördela smeten i en smord och mjölad bakform.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter, eller tills tårtbotten är gyllenbrun och genomgräddad.
  9. Låt tårtbotten svalna helt innan du använder den i din favorittårta.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Supertips: För extra smak kan du även tillsätta rivet skal av en citron eller apelsin i smeten!

Minisemlor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up