Världens bästa tårtbotten
Världens bästa tårtbotten
Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 dl socker
- 4 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C.
- I en stor skål, vispa smöret och sockret tills det blir ljust och fluffigt.
- Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt mellan varje tillsättning.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål.
- Tillsätt mjölblandningen i smeten lite i taget och blanda väl.
- Tillsätt mjölken och rör om tills smeten är jämn.
- Fördela smeten i en smord och mjölad bakform.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter, eller tills tårtbotten är gyllenbrun och genomgräddad.
- Låt tårtbotten svalna helt innan du använder den i din favorittårta.
Supertips: För extra smak kan du även tillsätta rivet skal av en citron eller apelsin i smeten!