Chilikyckling med pak choi och sesammajonnäs




Recept: Chilikyckling med pak choi och sesammajonnäs



Table
  1. Chilikyckling med pak choi och sesammajonnäs
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Chilikyckling med pak choi och sesammajonnäs

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 4 pak choi
  • 200 g majonnäs
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Ramen med nudlar och fläsk

Gör så här:

  1. Börja med att marinera kycklingen. Blanda sojasås, sweet chilisås, sesamolja, vitlök och ingefära tillsammans i en skål.
  2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i marinaden. Rör om så att alla bitar täcks ordentligt. Låt marinera i minst 30 minuter, gärna längre om möjligt.
  3. Under tiden kycklingen marineras, förbered pak choi. Skär bort rotänden och skölj bladen noga. Dela dem sedan på hälften längs med stjälken.
  4. Ta ut kycklingen ur marinaden och stek den i en het stekpanna tills den är genomstekt och får en fin gyllenbrun färg. Salta och peppra efter smak.
  5.  Stek pak choi i samma stekpanna i några minuter tills de blir mjuka och fått en fin stekyta. Salta och peppra lätt.
  6. I en separat skål, blanda majonnäs med rostade sesamfrön och limejuice. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  7. Serv
    Tomat- och mangosallad
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up