Dukkah

Table
  1. Recept: Dukkah
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Användning:

Recept: Dukkah

Ingredienser:

  • 1 kopp valfria nötter (t.ex. mandlar, hasselnötter)
  • 1/2 kopp sesamfrön
  • 2 msk korianderfrön
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Gör så här:

  1. Stek nötterna på medelvärme i en torr stekpanna tills de får lite färg.
  2. Ta upp nötterna och låt dem svalna.
  3. Stek sesamfrön, korianderfrön, spiskummin och fänkålsfrön i samma stekpanna tills de blir lätta bruna.
  4. Ta av från värmen och låt svalna.
  5. Hacka de svalnade nötterna grovt.
  6. Mal de rostade kryddorna fint i en mortel.
  7. Blanda ihop de malda kryddorna, nötterna, saltet och pepparn i en skål.
  8. Förvara dukkah i en lufttät behållare.

Användning:

You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Dukkah kan användas som ett kryddblandning för att strö över sallader, grönsaker eller till och med som ett crunchigt
topping på soppor eller grytor. Det kan också blandas med olivolja och användas som en dipp till bröd.

Kladdkaka med cheez doodles
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up