Enkel panettone – Fruktig briochekaka med choklad

Table
  1. Enkel panettone – Fruktig briochekaka med choklad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Enkel panettone – Fruktig briochekaka med choklad

Ingredienser:

  • 300 g vetemjöl
  • 50 g socker
  • 7 g torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör (rumstempererat)
  • 3 st ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl mjölk
  • 100 g torkade fruktblandning (t.ex. russin, aprikoser, tranbär)
  • 100 g mörk choklad (hackad)
You may also be interested in:  Chokladbollar

Gör så här:

  1. Steg 1: Värm mjölken i en kastrull tills den blir ljummen. Rör sedan ner torrjästen och låt den aktiveras i 5 minuter.
  2. Steg 2: I en stor skål, blanda vetemjöl, socker och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en smulig deg.
  3. Steg 3: Tillsätt äggen, vaniljextraktet och den aktiverade jästen till skålen med mjölblandningen. Blanda väl tills en deg bildas.
  4. Steg 4: Knåda degen på en mjölad yta i cirka 8-10 minuter, tills den blir smidig och elastisk.
  5. Steg 5: Tillsätt torkad fruktblandning och hackad mörk choklad till degen. Knåda ytterligare några minuter tills ingredienserna är väl blandade.
  6. Steg 6: Lägg degen i en smord skål och täck med en bakduk. Låt degen jäsa i cirka 1-2 timmar, tills den dubblar i storlek.
  7. Steg 7: Tryck ner degen och forma den till en rund boll. Placera den i en smord bakform och täck med en bakduk. Låt degen jäsa i ytterligare 30-60 minuter.
  8. Steg 8: Förvärm ugnen till 180°C. Grädda panettone i ca 40-45 minuter, tills den är gyllenbrun och genomgräddad.
  9. Steg 9: Låt panettone svalna något innan du skär den i skivor och serverar.
You may also be interested in:  Raggmunk med fläsk

Tips: Du kan servera panettone med smör eller Nutella för extra god smak!

Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up