Najadlax med vispad crème fraiche med senap och krasse
Table
Recept: Najadlax med vispad crème fraiche med senap och krasse
Ingredienser:
- 4 portioner laxfilé
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk dijonsenap
- 1 knippe krasse
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Grilla eller stek laxfiléerna till önskad grad av stekning. Se till att de är genomstekta och fiskköttet är lätt att dela sig med en gaffel.
- I en skål, vispa crème fraiche tills den blir lätt och fluffig. Tillsätt dijonsenap och blanda väl.
- Ta bort krasseblommor från stjälkarna och tillsätt dem i crème fraichen. Blanda försiktigt för att behålla strukturen på blommorna.
- Smaka av med salt och peppar enligt din smak.
- Servera den grillade/stekta laxen med en klick av den vispade crème fraichen på toppen. Garnera med några krasseblommor för extra färg och smak.