Fiskgryta med saffran och körsbärstomat

Table
  1. Fiskgryta med saffran och körsbärstomat
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Fiskgryta med saffran och körsbärstomat

Ingredienser:

  • 600g fiskfilé (t.ex. torsk eller lax)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1g saffran
  • 400g körsbärstomater
  • 2dl fiskbuljong
  • 1dl vitt vin
  • 1dl grädde
  • 2msk olivolja
  • 1msk smör
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Chimichurri

Gör så här:

  1. Steg 1: Hetta upp olivolja och smör i en stor gryta.
  2. Steg 2: Fräs lök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga.
  3. Steg 3: Tillsätt saffran och rör om så att smakerna blandas väl.
  4. Steg 4: Lägg i körsbärstomaterna, fiskbuljongen och vinet. Låt koka upp under lock och sänk sedan värmen till låg/medel och låt sjuda i ca 10 minuter.
  5. Steg 5: Skär fiskfilén i mindre bitar och lägg dem i grytan. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter eller tills fisken är genomkokt.
  6. Steg 6: Tillsätt grädde och låt koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Steg 7: Servera varm och njut av denna härliga fiskgryta med saffran och körsbärstomat!
Rostad lök
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up