Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack

Table
  1. Recept: Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack

Ingredienser:

  • 500 g morötter, skalade och tärnade
  • 1 stor lök, hackad
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl jordnötter, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk cayennepeppar (valfritt)
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Levain

Gör så här:

  1. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och tillsätt lök, morötter och ingefära. Fräs i några minuter tills löken är mjuk.
  2. Häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i cirka 15-20 minuter tills morötterna är mjuka.
  3. Använd en stavmixer för att mixa soppan slät. Tillsätt kokosmjölk och cayennepeppar om så önskas. Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta jordnötterna i en torr stekpanna tills de får lite färg och doftar gott.
  5. Servera soppan varm och toppa med rostade jordnötter.
Apelsincurd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up