Honungsrostade nötter

Table
  1. Recept: Honungsrostade nötter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Honungsrostade nötter

Ingredienser:

  • 500g blandade osaltade nötter (ex: mandlar, cashewnötter, valnötter, pekannötter)
  • 3 msk flytande honung
  • 1 msk smör
  • En nypa flingsalt
  • En nypa kanel (valfritt)

You may also be interested in:  Langos

Gör så här:

  1. 1. Förvärm ugnen till 180 grader C och täck en bakplåt med bakplåtspapper.
  2. 2. I en stor stekpanna smält smöret på medelhög värme.
  3. 3. Tillsätt honungen och rör om tills det är väl blandat.
  4. 4. Tillsätt nötterna i pannan och rör om för att säkerställa jämn täckning av honungs- och smörblandningen.
  5. 5. Sprid ut nötterna på den förberedda bakplåten och strö över en nypa flingsalt. Om du vill kan du också lägga till en nypa kanel för extra smak.
  6. 6. Rosta i ugnen i cirka 12-15 minuter, eller tills nötterna är gyllenbruna och doften sprider sig.
  7. 7. Ta ut nötterna från ugnen och låt dem svalna helt på bakplåten.
  8. 8. Servera de honungsrostade nötterna som ett smaskigt snacks eller använd dem som en god topping till sallader eller yoghurt.
Köttfärslimpa med gräddsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up