Nordafrikansk lammfärsgryta

Table
  1. Recept: Nordafrikansk lammfärsgryta
    1. Ingredienser
    2. Tillagning

Recept: Nordafrikansk lammfärsgryta

Ingredienser

  • 500g lammfärs
  • 1 lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 morötter, tunt skivade
  • 1 paprika, tärnad
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk cayennepeppar (valfritt)
  • 1 l grönsaksbuljong
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk koriander för garnering

You may also be interested in:  Friterad banan med glass

Tillagning

  1. Stek lammfärsen i olivolja i en stor gryta tills den är genomstekt.
  2. Tillsätt lök, vitlök, morötter och paprika. Fortsätt steka i några minuter tills grönsakerna mjuknar.
  3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, spiskummin, koriander, paprikapulver och cayennepeppar. Rör om väl och låt det sjuda i några minuter.
  4. Häll i grönsaksbuljongen och låt grytan koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 30 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera den nordafrikanska lammfärsgrytan med ris eller bröd.
  7. Garnera med färsk koriander.
Lammkotletter med grillade grönsaker
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up