Krämig kycklingpasta med tomater
Recept: Krämig kycklingpasta med tomater
Ingredienser:
- 400 g kycklingfilé, skuren i bitar
- 250 g pasta
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 200 g körsbärstomater, halverade
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- 1 dl créme fraiche
- Salt och peppar efter smak
- Olja för stekning
- Färsk basilika för garnering
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Sila av och ställ åt sidan.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingbitarna tills de är genomstekta och får en fin gyllenbrun yta. Ta ut kycklingen och ställ åt sidan.
- I samma stekpanna, stek lök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga. Tillsätt körsbärstomaterna och stek i ytterligare några minuter tills de mjuknar.
- Tillsätt de torkade örterna, salt och peppar, samt créme fraiche till stekpannan. Rör om och låt såsen puttra i några minuter.
- Tillsätt den stekta kycklingen och den kokta pastan till såsen. Blanda väl så att allt är täckt av såsen.
- Servera den krämiga kycklingpastan med färsk basilika som garnering. Njut!