Kokt kalv i dill

Table
  1. Recept: Kokt kalv i dill
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Kokt kalv i dill

Ingredienser:

  • 800 g kalvkött
  • 2 st morötter
  • 1 st lök
  • 10 st hela svartpepparkorn
  • 1 knippe färsk dill
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten

You may also be interested in:  Tzatziki

Tillagning:

  1. Skär kalvköttet i mindre bitar och lägg i en stor kastrull.
  2. Skala och skär morötterna i skivor.
  3. Skala och klyfta löken.
  4. Tillsätt morötter, lök, svartpepparkorn, färsk dill, salt och vatten till kastrullen.
  5. Täck kastrullen med lock och koka upp på medelhög värme.
  6. Sänk värmen och låt kalvköttet sjuda i ca 1,5-2 timmar tills det är mört.
  7. Ta bort kastrullen från värmen och låt kalvköttet svalna i buljongen.
  8. Servera kokt kalv i dill tillsammans med kokt potatis och en god sås.
Förenklade amerikanska pannkakor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up