Kolbulle

Table
  1. Recept: Kolbulle
    1. Ingredienser
    2. Tillagning
    3. Servering

Recept: Kolbulle

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 200 g rimmat fläsk
  • Smör för stekning

Tillagning

  1. Blanda vetemjöl, mjölk och ägg i en bunke. Tillsätt salt och blanda väl.
  2. Stek fläsket knaprigt i en stekpanna och låt sedan svalna.
  3. Tillsätt det avsvalnade fläsket i smeten och rör om.
  4. Hetta upp en stekpanna och smält lite smör i den.
  5. Häll i smet tills det täcker botten av pannan, och stek på medelhög värme i cirka 3-4 minuter eller tills det har fått en gyllenbrun färg.
  6. Vänd pannkakan och stek i ytterligare 3-4 minuter.
  7. Upprepa stekningen med resterande smet tills all smet är använd.

Servering

You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Servera de nygräddade kolbullarna med lingonsylt och eventuellt en klick gräddfil. Kolbullarna kan även fyllas med olika smaker som exempelvis bacon eller lök.

Rostad grön sparris med vitlök och parmesan
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up