Kolbulle
Recept: Kolbulle
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 8 dl mjölk
- 4 ägg
- 1 tsk salt
- 200 g rimmat fläsk
- Smör för stekning
Tillagning
- Blanda vetemjöl, mjölk och ägg i en bunke. Tillsätt salt och blanda väl.
- Stek fläsket knaprigt i en stekpanna och låt sedan svalna.
- Tillsätt det avsvalnade fläsket i smeten och rör om.
- Hetta upp en stekpanna och smält lite smör i den.
- Häll i smet tills det täcker botten av pannan, och stek på medelhög värme i cirka 3-4 minuter eller tills det har fått en gyllenbrun färg.
- Vänd pannkakan och stek i ytterligare 3-4 minuter.
- Upprepa stekningen med resterande smet tills all smet är använd.
Servering
Servera de nygräddade kolbullarna med lingonsylt och eventuellt en klick gräddfil. Kolbullarna kan även fyllas med olika smaker som exempelvis bacon eller lök.