Daimpannacotta

Table
 1. Recept: Daimpannacotta
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:

Recept: Daimpannacotta

Ingredienser:

 • 3 dl vispgrädde
 • 1 dl mjölk
 • 100 g daimchoklad
 • 1 vaniljstång
 • 2 gelatinblad
 • 2 msk strösocker

Gör så här:

Steg 1: Börja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt dem ligga och mjuka upp i cirka 5 minuter.

Steg 2: Häll vispgrädde och mjölk i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna med en kniv. Lägg både frön och den tomma stången i kastrullen med grädden.

Steg 3: Värm försiktigt upp gräddmjölken tills den nästan börjar koka. Ta sedan bort kastrullen från värmen och låt den stå i cirka 10 minuter så att vaniljen får tid att dra.

You may also be interested in:  Kanelbullar

Steg 4: Ta upp gelatinbladen ur skålen, krama ur vattnet och lägg dem i den varma gräddmjölken. Rör om tills gelatinet har smält helt.

Steg 5: Hacka daimchokladen grovt och tillsätt den i kastrullen. Rör om tills chokladen har smält och blandningen är helt slät.

Steg 6: Fördela pannacottasmeten i portionsglas eller portionsformar. Ställ in dem i kylskåpet och låt dem stelna i minst 4 timmar, eller över natten.

You may also be interested in:  Coleslaw

Steg 7: Servera pannacottan med en klick vispad grädde och eventuellt lite hackad daimchoklad som dekoration.

Fisk- och saffransgryta med tomat
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up