Citronmarängtårta med passionsgrädde
Citronmarängtårta med passionsgrädde
Ingredienser:
- 200 g smör
- 200 g socker
- 4 ägg
- 200 g vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 citron (rivet skal och saft)
- 200 ml passionssås (färdigköpt)
- 400 ml vispgrädde
- 2 msk florsocker
Gör så här:
- Förvärm ugnen till 175°C.
- Smörj och mjöla en springform (ca 24 cm i diameter).
- I en stor skål, vispa smör och socker tills det blir ljust och fluffigt.
- Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda väl efter varje ägg.
- I en separat skål, blanda ihop vetemjöl, bakpulver, och citronskal.
- Tillsätt mjölblandningen och citronsaft till smörblandningen och rör om tills allt är väl blandat.
- Häll smeten i den förberedda springformen och grädda i ugnen i ca 25-30 minuter tills tårtan är gyllenbrun.
- Ta ut tårtan från ugnen och låt den svalna helt.
- Vispa grädden tillsammans med florsocker tills den blir tjock.
- Dekorera tårtan med passionsgrädde och garnera med färsk citron och eventuellt maräng.
Servera och njut av denna läckra Citronmarängtårta med passionsgrädde!