Sojalax med bakad spetskål

Table
  1. Recept: Sojalax med bakad spetskål
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Sojalax med bakad spetskål

Ingredienser:

  • 4 bitar sojalaxfilé
  • 1 stor spetskål
  • 3 msk tamari-sojasås
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk sesamfrön
  • 1/2 citron, saften
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja för bakning

Tillagning:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Sätt laxfiléerna åt sidan och förbered marinaden genom att blanda tamari-sojasås, sesamolja, lönnsirap, risvinäger, ingefära, sesamfrön, citronsaft, vitlökspulver, lökpulver och paprikapulver i en skål.
  3. Tillsätt laxfiléerna i marinaden och låt dem marinera i minst 30 minuter för bästa smak.
  4. Under tiden kan du förbereda spetskålen genom att skära den i ca 1,5 cm tjocka skivor.
  5. Placera spetskålen på en bakplåt täckt med lite olivolja och strö över salt och peppar efter smak.
  6. Baka spetskålen i ugnen i cirka 20 minuter tills den är mjuk och lätt gyllene.
  7. Medan kålen bakas, kan du ta ut laxfiléerna från marinaden och placera dem på en separat bakplåt täckt med lite olivolja.
  8. Baka laxfiléerna i ugnen i cirka 15-20 minuter tills de är genomstekta och lätt krispiga på ytan.
  9. Ta ut spetskålen och laxen från ugnen och servera genast.
You may also be interested in:  Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater

Tips: Servera med en fräsch sallad och ris eller quinoa för en komplett och hälsosam måltid.

Kallrökt lax med ljummen potatissallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up