Vörtbröd med russin

Table
  1. Vörtbröd med russin
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Vörtbröd med russin

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 2 dl vatten
  • 2 dl mörkt öl
  • 2 msk sirap
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk krossade korianderfrön
  • 1 dl russin
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Gör såhär:

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i ljummet vatten.
  2. Tillsätt smält smör, öl, sirap, mörk sirap, salt, ingefära, kryddnejlika och krossade korianderfrön. Blanda väl.
  3. Arbeta in mjölet i smeten tills degen går loss från bunken.
  4. Tillsätt russin och knåda degen tills russinen är jämnt fördelade.
  5. Låt degen jäsa i bunken under en kökshandduk i ca 1,5 timmar.
  6. Forma degen till en limpa och lägg den på en bakplåtspapperklädd plåt.
  7. Täck degen med en kökshandduk och låt den jäsa i ytterligare 60 minuter.
  8. Placera plåten i ugnen och baka på 200 grader i 40-45 minuter, eller tills brödet får en gyllenbrun yta.
  9. Ta ut brödet från ugnen och låt det svalna på ett galler.
  10. Skär i skivor och servera.

Kycklinggryta ”Aji de Gallina”
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up