Spindelkakor

Table
  1. Recept: Spindelkakor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Spindelkakor

Ingredienser:

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • Röda Non-Stop för ögon
You may also be interested in:  Dubbelmarinerad fläskfilé

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  2. I en skål, blanda smör, strösocker och vaniljsocker tills det blir en jämn smet.
  3. Tillsätt vetemjöl, kakao och bakpulver. Blanda ordentligt.
  4. Rör i den hackade chokladen.
  5. Dela degen och forma små bollar med hjälp av händerna.
  6. Placera bollarna på bakplåten och tryck försiktigt ner dem med en gaffel så att de blir platta.
  7. På varje kaka, lägg två röda Non-Stop som ögon i mitten.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter.
  9. Ta ut kakorna från ugnen och låt dem svalna på ett galler.
You may also be interested in:  Churros

Tips: För att ge spindelkakorna en extra läskig touch kan du använda marshmallows klippta i bitar som spindelkroppar i stället för röda Non-Stop.

Kycklinglår i ugn med gräddig sojasås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up