Spindelkakor
Recept: Spindelkakor
Ingredienser:
- 150 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ½ dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- ½ tsk bakpulver
- 50 g mörk choklad, hackad
- Röda Non-Stop för ögon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
- I en skål, blanda smör, strösocker och vaniljsocker tills det blir en jämn smet.
- Tillsätt vetemjöl, kakao och bakpulver. Blanda ordentligt.
- Rör i den hackade chokladen.
- Dela degen och forma små bollar med hjälp av händerna.
- Placera bollarna på bakplåten och tryck försiktigt ner dem med en gaffel så att de blir platta.
- På varje kaka, lägg två röda Non-Stop som ögon i mitten.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter.
- Ta ut kakorna från ugnen och låt dem svalna på ett galler.
Tips: För att ge spindelkakorna en extra läskig touch kan du använda marshmallows klippta i bitar som spindelkroppar i stället för röda Non-Stop.