Kladdkaka i långpanna

Table
  1. Recept: Kladdkaka i långpanna
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Kladdkaka i långpanna

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 200 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en långpanna.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. I en stor skål, vispa ägg och socker tills det blir pösigt.
  4. Tillsätt smöret i äggsmeten och blanda väl.
  5. Sikta i vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda försiktigt tills allt är väl blandat.
  6. Häll smeten i den smorda långpannan och jämna till ytan.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Kladdkakan ska vara kladdig i mitten när den är klar.
  8. Låt kladdkakan svalna helt innan du skär den i rutor.
  9. Servera och njut av din kladdkaka i långpanna!
Pizzadeg med bakpulver
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up