Vego currygryta med halloumi
Vego currygryta med halloumi
Ingredienser:
- 200g halloumi
- 1 msk olivolja
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 gul paprika, tärnad
- 2 morötter, skivade
- 1 blomkålshuvud, i små buketter
- 400g krossade tomater
- 400ml kokosmjölk
- 2 msk currypasta
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk gurkmeja
- Salt och peppar efter smak
- Färsk koriander för servering
- Basmatiris
Gör så här:
- Skär halloumin i bitar och stek dem i olivolja tills de är gyllenbruna. Lägg åt sidan.
- I samma panna, tillsätt lök och vitlök och stek tills de är mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt paprika, morötter och blomkål och fortsätt att steka i några minuter.
- Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, currypasta, spiskummin och gurkmeja. Rör om väl och låt koka upp.
- Smaka av med salt och peppar och låt grytan puttra i ca 15-20 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
- Lägg i den stekta halloumi och låt den bli varm i grytan.
- Servera currygrytan med färsk koriander och basmatiris.
Notera: Du kan variera grönsakerna i currygrytan efter eget tycke och smak. Andra möjliga tillsatser inkluderar broccoli, zucchini, sötpotatis eller ärtor.