Fransk äppelkaka med mandel
Fransk äppelkaka med mandel
Ingredienser:
- 4 stycken äpplen
- 150 g smör
- 150 g strösocker
- 150 g vetemjöl
- 100 g mandelspån
- 1 tesked bakpulver
- 1 tesked vaniljsocker
- 1 nypa salt
Gör så här:
- Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor.
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
- I en skål, blanda ihop strösocker, vetemjöl, mandelspån, bakpulver, vaniljsocker och salt.
- Tillsätt det smälta smöret och blanda till en smet.
- Häll hälften av smeten i en smord och bröad bakform.
- Varva sedan äppelskivorna och resten av smeten i formen.
- Grädda i förvärmd ugn på 180 °C i ca 40-45 minuter, eller tills kakan är gyllenbrun och genomgräddad.
- Låt kakan svalna något innan servering.