Fransk äppelkaka med mandel

Table
  1. Fransk äppelkaka med mandel
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Fransk äppelkaka med mandel

Ingredienser:

  • 4 stycken äpplen
  • 150 g smör
  • 150 g strösocker
  • 150 g vetemjöl
  • 100 g mandelspån
  • 1 tesked bakpulver
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 1 nypa salt
You may also be interested in:  Kantarelltoast

Gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
  3. I en skål, blanda ihop strösocker, vetemjöl, mandelspån, bakpulver, vaniljsocker och salt.
  4. Tillsätt det smälta smöret och blanda till en smet.
  5. Häll hälften av smeten i en smord och bröad bakform.
  6. Varva sedan äppelskivorna och resten av smeten i formen.
  7. Grädda i förvärmd ugn på 180 °C i ca 40-45 minuter, eller tills kakan är gyllenbrun och genomgräddad.
  8. Låt kakan svalna något innan servering.

Långpannekyckling med citron och persilja
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up